One of the First and still One of the Best!
Volg ons op social media!
Geschiedenis KB Zutphen

Wim Scharrenberg is de grondlegger van Kickboxing Zutphen (de naam was toen: Kickboxing Wim Scharrenberg). Hij is in februari 1982 begonnen in de dojo van Sportinstituut Kleinhuis aan de Marspoortstraat in Zutphen.

Wim een Kyokushin karate topper (o.a. meervoudig Nederlands kampioen en prijswinnaar in diverse grote internationale toernooien) trainde toen bij Kickboxing Arnhem onder leiding van de regerend wereldkampioen kickboksen Fred Royers.In mei van dat jaar begon Robert Dijkhof ook met het trainen bij Wim. Robert een fanatiek judoka, werd door Wim enthousiast gemaakt voor het kickboksen.

1983 Wim Scharrenberg gaat voor een half jaar naar Thailand om zich in het bekendste trainingskamp Sityodjong verder te bekwamen in kickboksen. In deze periode worden de trainingen verzorgd door twee topvechters van Kickboxing Arnhem, Jan Wessels en Glen Ghafour.

Wim en Robert hebben beiden voor een lange periode getraind bij Kickboxing Arnhem (Fred Royers).

In het jaar 1984 verhuizen wij naar een trainingslocatie aan de Kreijnckstraat in Zutphen, de naam Kickboxing Wim Scharrenberg is inmiddels verandert in Kickboxing Zutphen (KB Zutphen). De eigenaar van de trainingsaccommodatie Ruud de Brouwer, bedreven krachtsporter, werd toen ook aangetast door het ‘kickboksvirus’ en is vanaf dat tijdstip betrokken bij KB Zutphen.

In de Kreijnckstraat beginnen de successen van KB Zutphen. Wim en Robert verzorgen de kickbokstrainingen, daarbij bijgestaan door Jan Henneken, jeugdtrainer en de bekende bokstrainers Hennie van Bemmel en Ali Topaloglu. Ruud begeleidt de talenten met specifieke krachttraining. KB Zutphen gaat in het jaar 1995 weer verhuizen en wij komen weer terug bij de “roots”, Sportinstituut Kleinhuis aan de Strawinskystraat in Zutphen.

Vanaf september 2007 besluit KB Zutphen zelfstandig verder te gaan en maken wij gebruik van de trainingsfaciliteiten in de sportzaal van de school Het Mozaïek, Paulus Potterstraat 8 in Zutphen.

21 juni 2014 – een gitzwarte bladzijde in de geschiedenis van KB Zutphen.
Na een heroïsche strijd overlijdt Sensei Ruud de Brouwer en is na 30 jaar het hechte driemanschap verbroken.

1 januari 2016 verhuist KB Zutphen naar de Vechtsportschool op Sportpark Zuidveen, Laan van Eme 99 in Zutphen. In een ruime dojo met professionele judomat, ring en bokszakken (de voormalige kantine van voetbalvereniging Zutphania) worden de trainingen door Robert en Wim verzorgd.

Augustus 2017: Wim Scharrenberg besluit om zich uit KB Zutphen terug te trekken en zegt hierover: Robert heeft de laatste jaren, nadat ik een aantal heupoperaties moest ondergaan en Ruud de Brouwer is overleden, de kar van KB Zutphen bijna in zijn eentje getrokken Hij heeft zich geweldig ingezet en dat heel goed gedaan en is gaandeweg het gezicht en de vormgever van KB Zutphen geworden.
Ik ben heel blij dat ik weer fit en gezond ben en heb weer veel energie om weer aan de slag te gaan met kickboksen, maar het is niet reëel om de taken van Robert weer over te willen nemen. Hij heeft KB Zutphen nu verder opgebouwd en ik begrijp heel goed dat hij dit verder op zijn manier wil blijven doen. Ik sta hier volledig achter, Robert heeft dit verdiend.
In de afgelopen 35 jaar hebben wij beiden onze bijdragen geleverd en de club gemaakt tot een begrip in de kickbokswereld.
Belangrijk is dat mijn beslissing de beste voor KB Zutphen is en dit telt!
Ik ga mijn kennis en ervaring blijven delen en ga mij bij oud-leerling Jan Henneken bezig houden, samen met Jan, met het trainen van wedstrijdvechters.
Robert en ik zullen verder regelmatig samenwerken en elkaars trainingen bezoeken.
De vriendschap tussen ons vechters, en de uiteraard nog steeds pijnlijk gemiste Ruud de Brouwer, bestaat al 35 jaar en staat voorop in onze belangen!

1 januari 2018 verhuist KB Zutphen naar de locatie van Rocky Fit in Warnsveld, om de krachten te gaan bundelen met Beast of the East van Faldir Chahbari.
Door kennis en kunde van beide verenigingen te combineren zullen de talenten van Beast of the East en KB Zutphen nog sterker en beter worden. Voor de recreanten van de steeds populairder wordende kickbokssport, kunnen we een gevarieerder lesaanbod bieden, ook in non-sparring activiteiten. Zowel KB Zutphen als Beast of the East blijven zelfstandige verenigingen.

Warriors Today overig - Ronald Eckringa-024Wim Scharrenberg , Robert Dijkhof en Ruud de Brouwer

KB Zutphen 30 jaar 2012