One of the First and still One of the Best!
Volg ons op social media!
Geschiedenis KB Zutphen

Wim Scharrenberg is de grondlegger van Kickboxing Zutphen (de naam was toen: Kickboxing Wim Scharrenberg). Hij is in februari 1982 begonnen in de dojo van Sportinstituut Kleinhuis aan de Marspoortstraat in Zutphen.

Wim een Kyokushin karate topper (o.a. meervoudig Nederlands kampioen en prijswinnaar in diverse grote internationale toernooien) trainde toen bij Kickboxing Arnhem onder leiding van de regerend wereldkampioen kickboksen Fred Royers.In mei van dat jaar begon Robert Dijkhof ook met het trainen bij Wim. Robert een fanatiek judoka, werd door Wim enthousiast gemaakt voor het kickboksen.

1983 Wim Scharrenberg gaat voor een half jaar naar Thailand om zich in het bekendste trainingskamp Sityodjong verder te bekwamen in kickboksen. In deze periode worden de trainingen verzorgd door twee topvechters van Kickboxing Arnhem, Jan Wessels en Glen Ghafour.

Wim en Robert hebben beiden voor een lange periode getraind bij Kickboxing Arnhem (Fred Royers).

In het jaar 1984 verhuizen wij naar een trainingslocatie aan de Kreijnckstraat in Zutphen, de naam Kickboxing Wim Scharrenberg is inmiddels verandert in Kickboxing Zutphen (KB Zutphen). De eigenaar van de trainingsaccommodatie Ruud de Brouwer, bedreven krachtsporter, werd toen ook aangetast door het ‘kickboksvirus’ en is vanaf dat tijdstip betrokken bij KB Zutphen.

In de Kreijnckstraat beginnen de successen van KB Zutphen. Wim en Robert verzorgen de kickbokstrainingen, daarbij bijgestaan door Jan Henneken, jeugdtrainer en de bekende bokstrainers Hennie van Bemmel en Ali Topaloglu. Ruud begeleidt de talenten met specifieke krachttraining. KB Zutphen gaat in het jaar 1995 weer verhuizen en wij komen weer terug bij de “roots”, Sportinstituut Kleinhuis aan de Strawinskystraat in Zutphen.

Vanaf september 2007 besluit KB Zutphen zelfstandig verder te gaan en maken wij gebruik van de trainingsfaciliteiten in de sportzaal van de school Het Mozaïek, Paulus Potterstraat 8 in Zutphen.

21 juni 2014 – een gitzwarte bladzijde in de geschiedenis van KB Zutphen.
Na een heroïsche strijd overlijdt Sensei Ruud de Brouwer en is na 30 jaar het hechte driemanschap verbroken.

Vanaf 1 januari 2016 verhuist KB Zutphen naar de Vechtsportschool op Sportpark Zuidveen, Laan van Eme 99 in Zutphen. In een ruime dojo met professionele judomat, ring en bokszakken (de voormalige kantine van voetbalvereniging Zutphania) worden de trainingen door Robert en Wim verzorgd.

Warriors Today overig - Ronald Eckringa-024Wim Scharrenberg , Robert Dijkhof en Ruud de Brouwer

KB Zutphen 30 jaar 2012